måndag 2 augusti 2010

Vi kan inte vänta med att ge ungdomar sommarjobb!



För mig som socialdemokrat handlar valet den 19 september om möjligheter och om framtiden. Har själv fokus på framtiden genom att i nuet jobba med klimat-, barn- och tillväxtfrågor. Jag älskar frågorna och kan bara krasst konstatera att även dessa fått stå tillbaka när borgarna styrt med allt fokus på sänkta skatter som om det vore lösningen på alla våra problem.

I dagarna har vi startat vår nya sajt Möjligheternasland.se där du kan ta del av korta filmer kring några av de viktigaste frågorna vi har att ta ställning till. Vi kan inte vänta med att få bygga om Sverige, efter dessa fyra år med borgerlig politik som stängt dörr efter dörr för vanliga människor.

Ta bara sommarjobben som exempel, har man aldrig fått sitt första jobb kan man heller aldrig få sitt andra eller tredje. När samhället borde hjälpas åt för att i lågkonjunktur och tuffa tider säkra sommarjobb till ungdomar väljer regeringen istället att göra tvärt om och skrotar satsningarna på sommarjobb som gett tusentals ungdomar chansen. Fel väg tycker jag. Är därför glad att vi såväl här hemma i min egen kommun Luleå som i grannkommunen Piteå och i många andra kommuner med s-styr väljer att prioritera annorlunda och inte väntar på att också få en regering som tar sin del av ansvaret utan istället med kraft försöker lösa problemen.

möjligheternasland.se kan du inte bara se denna film från Piteå och sommarjobbande ungdomar där utan också en rad andra filmer från verkligheten som så tydligt visar att Sverige behöver en annan färdriktning efter den 19 september. Sverige behöver en ny rödgrön regering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar