måndag 2 augusti 2010

Skjut vargen så blir de fler, sälj Vattenfall så blir det bättre




Berömmas skall det som berömmas bör och jag kan bara tacka Centerpartiet och Maud Olofsson för att man så tydligt och klart meddelar att Vattenfall ska säljas ut genom DN debatt.

Vårt landstingsråd Kent Ögren bloggade klokt om artikeln bara några timmar efter publicering.

Handlar det om pengar till norrland så är ju den stora frågan varför man ska sälja kon om det är mjölken man är ute efter. Bara under det senaste kvartalet har Vattenfall dragit in över 6 000 000 000 kr i vinst till sin ägare, det svenska folket. Lite pinsamt blir det ju därför när man hör bland regionala företrädare för partiet knystat hålla fram målet om 10 miljarder i ett nytt bolag som den stora grejen.

Sen att logiken är lika galen som alltid när centerpartiet öppnar munnen får man väl ta. Vargarna ska skjutas så det blir fler, valarna ska jagas så de skyddas, kärnkraft ska byggas för att framtiden ska bli grön och nu ska Vattenfall säljas för att norrland ska få återbäring.

Lyssnade idag på radion och hörde när min distriktsordförande Karin Åström drabbade samman med Centerpartiets distriktsordförande här i länet Stefan Tornberg i frågan. Jag tycker Karin lyckades bra medans Stefan mest lät besvärad, men du hittar inslaget här så lyssna gärna själv.

Länets övriga media rapporterar också flitigt om denna fråga Kuriren, Nordnytt och NSD. Så nu är väl Centerpartiet nöjda för annat än uppmärksamhet kan ju inte målet vara eftersom utspelet sågas rätt friskt av övriga borgerliga kamrater. Dock av olika skäl.

Avslutningsvis vill jag bara tipsa om Mitt i steget som på ett föredömligt sätt sammanfattar det hela med inlägget Vattenfall, regeringens misslyckade ägarstyrning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar