torsdag 5 augusti 2010

Idag kan man börja rösta...

...om man bor i utlandet åtminstone. Som hemmaboende i Sverige får vi allt gott vänta till onsdag den 1 september innan vi kan börja avlägga våra röster. Vår fd utrikesminister Jan Eliasson skriver på aftonbladet.seom vikten av att använda sin röst. Läser artikeln och kan bara hålla med, valet handlar om grundläggande värderingar, om allas lika värde, om rättvisa och solidaritet.

Blir dock förvånad när jag läser hur illa det står till på det utrikespolitiska området. Att herr Bildt kör one-man-show är inget nytt och att han inte har mycket över för det svenska parlamentet har jag sedan länge både förstått och upplevt. Men att han exemplvis inte bemödat sig att hålla vårt traditionella tal i FN:s generalförsamling är ju direkt pinsamt. Man hade ju kunnat förstå det ifall han tagit time-out under den tid förundersökningen om folkrättsbrott pågår, men så är ju inte fallet.

Det är dags för en annan färdriktning, såväl i Sverige som för Sveriges roll i världen!Eller som Jan Eliasson avslutar sin debattartikel, Sverige måste finnas i världen på samma sätt som världen nu finns hos oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar