måndag 20 juli 2009

Varför inte en plastikoperation på egen hand?

Ibland vet jag inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Hur tänkte denna kvinna eller rättare sagt, varför tänkte hon inte? Får man verkligen vara hur dum som helst? Finns det något skydd mot dessa, isåfall vill jag gärna beställa ett redan idag. Imorgon kan det vara för sent.

söndag 19 juli 2009

Välkommen till min nya blogg!

Är långt ifrån klar med såväl design som flytt men tänkte ändå sparka igång här på blogger så smått. Roligt att du hittat hit, hoppas du snart kommer tillbaka. /Fredrik

Nej till abortregister och kristdemokrater!

Tar en paus från byggandet av bullerplank för att söka lite svalka och fylla på vätskedepån. Fastnar dock vid detta oerhört korkade förslag om abortregister som givetvis får stöd från Kristdemokraterna. Allt annat vore ju förstås en skräll men ändå...

Som tur var verkar ju övriga borgerliga bröder säga nej trots KDs ytterst jobbiga balansnummer på 4,0% spärren i senaste mätningen. Åandra sidan ligger ju Centerpartiet och Maudan på 4,5% så frågan kanske mer om vem som ska äta vem?

När det gäller frågan om abort håller jag verkligen med Veronica Palm att skuld och skam metoden aldrig har fngerat och inte heller kommer att göra det. Jag kan faktiskt inte komma på något som skulle motivera varför staten skulle registrera kvinnor som gör abort i ett särskilt register. Pratar vi om forskning får det väl ändå ske på frivillig basis.

Tycker också att My dad read Kierkegaard gör ett bra inlägg i sommarsverige kring såväl kristdemokraternas stöd för abortregister som fattigdomen som breder ut sig och drar det just till den frågan jag hoppas att fler och fler ställer sig, vilket Sverige vill vi egentligen ha?

Om lite mer än ett år avgör vi alla det den 19 september. Då duger inte 31% för mitt eget parti som dagens opinionsmätning visar på för att jag ska kunna säga att vi gjort ett bra val. Peter Andersson skriver bra om detta, nu ska jag fortsätta med mitt bullerplank.

onsdag 15 juli 2009

Aldrig är det då bra...

Jag har lovat mig själv att denna sommar alltid försöka se det positiva i vädret. Regn, sol, rusk, värmebölja... ja allt ska mötas med ett leende och helst ingen kommentar från min sidan utan ett enkelt konstaterande och val av aktivitet utifrån förutsättningarna.

Varför? Jo, för att jag helt plötsligt insåg hur förbannat väderfixerade vi egentligen är och vilket gnäll jag och min omgivning ständingt åstadkommer oavsett om det regnar eller är strålande sol.

Skulle ljuga om jag sa att min målsättning är enkel, biter mig i tungan varje dag. Ibland flera gånger per dag. Det som nu står överst på listan över veckans utmaningar är att möta medmänniskor som nästan alla vill tala om vädret. Har ännu inte landat i vad som är okej utifrån min målsättning, att halvtyst hålla med eller käckt dra alla fördelar. ..

Förresten, tycker ni inte det kommit lite lite regn på sistone, tänker på gräsmattan som jag så fint har dressat... = )

fredag 10 juli 2009

Regnet bara öser ner...

När min dotter tittar på Madicken för fyrtioartondegången bara denna dag försjunker jag mig själv i Youtubes underbara värld. Ser detta och kan inte låta bli att bli glad, måste vara min musikalnerv som hamnat i kläm för det börjar spritta i hela kroppen.

tisdag 7 juli 2009

Barns sommar en politisk fråga

Skriver idag en krönika i NSD om barns sommarlov och ökade klyftor. Du hittar den här

Höll under Almedalsveckan även ett seminarie tillsammans med LOs vice ordförande Ulla Lindqvist på temat Barn i kristid. Ska krisen få gå i repris eller klarar politiken av att prioritera barn och unga så inte ännu en generation får betala priset för en kris de själva inte varit med och skapat? Seminariet hade sin utgångspunkt från Barnens Krispaket som vi i Unga Örnar under våren arbetat fram. 
Hela vårt seminarie kan ni se via LOs hemsida och deras webb-tv.

lördag 4 juli 2009

Statsmannafloppen

Så är Almedalsveckan avslutad för detta år. Blir spännande att se hur efterdebatten blir, vad lever kvar till hösten och hur kommer det se ut när vi träffas här igen nästa sommar bara några veckor innan slutspurten inför valdagen den 19 september 2010.

Sist ut i år var Moderaterna med Reinfeldt i spetsen som här under dagen hållit sitt Almedalstal i halvt duggregn. Befann mig själv inte på plats framför scenen utan häckar en bit från muren och lika bra verkar det vara för några vidare recensioner får han ju inte, varken av sina egna eller av oss andra. MUF tycker han missade att prata om vanliga människor som om det nu vore något nytt? Andra, så som Mona for President och Kristen Vänster verkar dela den bilden och lyfter hans insats mer som en statsmannaflopp.

Fick just klåda när jag råkade klicka igång denna lilla film från DNs journalist på plats där Reinfeldt förutom att rätta jorunalisten försöker framstå som den av alla politiker som verkligen tar det största och mest seriösa ansvaret för vårt klimat och vår miljö. Urphf...

Har herr Reinfeldt verkligen ingen självinsikt? Var väl så sent som Almedalsveckan 2006 han tydligt förklarade att miljö inte är en prioriterad fråga för Moderaterna och även om man nu tar orden i sin mun så kan jag bara hålla med kritikerna att det mest är ett spel för galleriet.

Inte är det väl så att kostymen är lite för stor för herr statsminister?

torsdag 2 juli 2009

På plats i Almedalen

Finns denna vecka på plats i Almedalen på Gotland och medverkar på en rad intressanta seminarier och samtal. Återkommer kring detta vid senare tillfälle. Måste förbereda mig inför morgondagens medverkan på ett seminarie kring vårdnadsfrågor och barns rätt till båda föräldrarna som organisationen Pappa Barn ordnar. Kan dock inte låta bli att dela med mig av vår fantastiska partikväll i Almedalen igår när Marit Bergman och Mona Sahlin stod i fokus.