tisdag 8 december 2009

Applåderna har tystnat Husmark Pehrsson



Bloggade igår om socialministerns lögn och ser idag i Expressen att TCO-utredaren Raution sammanställt en lista över varningar som framkommit från olika remissinstanser och som regeringen bara kraftfullt skitigt blanka fan i. Det är tydligen lättare att ljuga som minister än att ta ansvar och stå upp för sin egen politik.

Tycker min kollega med det andra perspektivet gör en bra sammanfattning om hur regeringen möter kritiken som växer på alla håll och kanter kring deras politik. Man skyller helt enkelt på någon annan och gör sig sedan oanträffbar och låter hälsa via sin pressekreterare att man har andra arrangemang. Snälla stå för er egen politik förbövelen!

Idag har den borgerliga majoriteten med kniven på strupen tvingats backa några steg från sitt förslag och kastat fram en del undantag inför morgondagens debatt och beslut i frågan. Seriöst kan man väl inte direkt säga men åandra sidan, har man inte läst remissvaren förrän nu så får man ju vara glad att det åtminstone kommer idag och inte på torsdag. Vi rödgröna ställer oss bakom förslaget men är också väldigt tydliga med att detta inte räcker. Mer måste göras och riksdagens beslut stoppas eller som Mona Sahlin skriver i dagens Aftonblad ”Regeringens cyniska spel med sårbara människor måste upphöra”

Imorgon väntar debatt och beslut, många beörs och upprörs och applåderna är få. Dessto fler bloggar på detta intressanta och viktiga ämne för oss alla, vem vet vem av oss som imorgon är döende i cancer? Anna Olsson från Uddevalla visste och varnade men somnade in för ett par dagar sedan, andra lever men blir utförsäkrade i januari. Detta är inte mitt land och det Sverige jag vill se!

Läs gärna Peter Andersson som bloggar om en ihålig fura, Ett hjärta rött om de som laddar om och In Your Face som vet varför borgarna applåderade beslutet om utsorteringskedjan.

2 kommentarer:

  1. Bra blogg.
    Kanske en adventskalender om Sven Otto Littorin kan muntra upp. Besök i så fall min blogg.

    SvaraRadera