måndag 14 december 2009

Ännu en förlust, för mig, för dig, för oss alla.



Har just kommit tillbaka till kontoret efter att än en gång förlorat en votering mot borgarna. Denna gång votering om sjukförsäkringen där vi alla är förlorare, vem vet hur ens morgondag ser ut? Med röstsiffrorna 143 mot 136 drev Reinfeld och hans kamrater igenom fortsatta utförsäkringar med små justeringar på yttersta kanten för att tysta debatten som startat kring hur de hanterar cancersjuka människor. Denna gång slapp vi dock höra applåderna, undra varför?

Senaste veckorna har det rapporterats rätt friskt kring borgarnas hantering av sjukförsäkringen av naturliga skäl. I går var det så dags för ansvarig minister att möta Mona Sahlin i Agenda. Se det gärna, ansvarig minister gör sin vanliga vals. Sossarna är roten till allt ont, vi är inte ansvariga för något. Tyvärr missar Husmark-Pehrsson att hon snart själv haft makten i 4 år och om nu allt var så dåligt när vi hade makten, varför ska då hon och borgarna göra det ännu sämre?



Att regeringen nu också är pressad till max blir så tydligt, inte bara genom att man humpar över bollen till riksdag för att panikändra i yttersta marginalen för att rädda det som räddas kan. Man försöker nu också få det till att vi står bakom deras politik och mörkar i vår budget. Bullshit säger jag, vi har varit öppna hela vägen och såväl vid pressträffar som på vår hemsida och i riksdagen finns uppgifter om hur vi själva ställer oss till den moderatstyrda regeringens utförsäkringar.

Vi är tydliga och det vet också Socialministern även om hon försöker hitta något som flyttar fokus från hennes eget misslyckande. Vår linje är glasklar: Är man sjuk ska man få sjukpenning och människor ska få hjälp att komma tillbaka i arbetslivet. Vi ska inte ha en stupstock i sjukförsäkringen. Regeringens politik är helt sjuk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar