torsdag 22 oktober 2009

Love for all!


Idag har kärleken och förnuftet segrat även inom Svenska kyrkan! I april fattade vi efter långt och omfattande lagstiftningsarbete beslut om äktenskap för alla, en lagstiftning fokuserad på kärlek och inte på kön. I maj trädde lagen i kraft och nu fortsätter förändringens varma vind att blåsa. Politik gör skillnad som så tydligt S i Norr idag skriver om på sin blogg.
Dagens beslut hade kunnat vara något helt annat med en annan majoritet i Kyrkomötet, tack alal ni som röstade på Socialdemokraterna. Är själv som socialdemokraternas talesperson i familjerättsliga frågor och en av dem som fick möjligheten att baxa fram frågan mot regeringens vilja oerhört stolt över att vi Socialdemokrater på vår partikongress 2005 fattade beslutet om en könsneutral äktenskapslagstiftning och sedan orkat driva på, såväl i majoritet som opposition så det blivit verklighet. ÄNTLIGEN är frågan i dubbelmål! Först i form av lagstiftning i Sveriges riksdag, sen i form av dagens i Svenska kyrkan som med stor majoritet vågar stå för alla människors kärlek och bevarad vigselrätt.
Media rapporterar så klart om denna stora intressanta ändring, DN, SvD och Aftonbladet är bara några. En mängd bloggar glädjer sig också HBT-sossen, Ett hjärta RÖTT, Trollhare är några samtidigt som Artikel 19 verkar vara en av de få som hittills bloggat på temat, det var fel beslut som togs.


1 kommentar: