tisdag 13 april 2010

Barnfattigdomen bekämpas med krafttag och riktig rättvisa



Med 158 dagar till maktskifte presenterar vi idag våra centrala vallokomotiv på en pressträff. Men till skillnad från moderatena vet vi socialdemokrater att politik är mer än fina ord och snygga kampanjer. Därför är vi också väldigt tydliga när vi idag sparkar igång vår lilla valrörelse kring politiken och visionerna.

Mona Sahlin skriver idag på DN debatt om vår omprövning av politiken och inte minst om våra fyra nya mål. Fler jobb, mer utbildning, minskad barnfattigdom och minskat socialbidragsberoende. För oss som frihetsrörelse med målet att bygga möjligheternas Sverige är dessa fyra vägledande mål väldigt väldigt viktiga.

För mig som förbundsordförande i Unga Örnar är det särskilt glädjande att vi vågar prata och dessutom prioritera barnfattigdomen. Annat låter det från regeringen som gärna pratar om det relativa fattigdomen där man inte blivit fattigare och inte egentlige heller fler, det är det bara att fler har fått det bättre eller hur det nu var Socialministern Hägglund drev sin linje när vi hade interpellationsdebatt senast.

Besök gärna sajten Lek är en barnslig rättighet och delta i Unga Örnars arbete mot barnfattigdomen på olika sätt. Läs även Peter Andersson, S-buzz, och Röda Berget

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om barnfattigdom, val 2010, socialdemokraterna, Fler bloggar på Netroots.

4 kommentarer:

  1. Du höll ett bra och gripande tal under helgen kring barnfattigdom. Fortsätt kämpa!

    SvaraRadera
  2. Detta är inget som poppade upp 2006.
    Det vet du och lite självkritik vore
    på sin plats om du vill vara seriös.

    SvaraRadera
  3. Lotta, va roligt att du tyckte om det. Det är viktigt att frågan lyfts. Ha en br adag!

    SvaraRadera
  4. Hej FVHC och tack för din kommentar. Jag är fullt medveten att barnfattigdomen inte är något som kom til med denna regering. Under vår tid vid makten fanns problemet och inte minst som baksidan av 90-talets krissaneringar. Men vi gjorde något och pressade tillbaka siffrorna genom medvetna satsningar.

    Min kritik idag är att närmare 50% fler barn lever i fattiga familjer idag än 2006, 250 000 svenska barn lever i fattigdom idag och regeringen vill helst inte ens prata om problemet, än mindre leverera en politik för att ändra på det. Barnfattigdom är ett misslyckande för oss alla!

    Ha en bra dag!

    SvaraRadera