fredag 28 maj 2010

Ungdomsarbetslöshetssiffran är en skapad synvilla!

Har idag haft debatt på Gymnaisebyn hemma i Luleå. Planen var (S), (M) och (SD) men efter att SD hoppat av under veckan blev det i slutänden en debatt mellan (S), (MP), (M) och (KD).

Varför (SD) hoppade av förtäljer inte historien, kanske är det lättare att spela martyr att ingen vill möte en än att faktiskt stå upp för sin politik och vad man vill med Sverige som land. Ser i Expressen att man samtidigt sätter sig på rätt höga hästar och bjuder in till överläggning med oss rödgröna för att diskutera sin blivande vågmästarroll. Jo jag tackar ja. Låt oss först prövas i höstens val så får vi se vilka som får förtroendet att sitta i riksdagen efter den 19 september och vem som har vågmästarroll eller inte.

Debatten idag blev hur som helst bra och tydlig. Valet den 19 september handlar om vilket Sverige du vill ha och att vi står inför en vägval. Borgarna ville helst gömma sig i oppositionströjan i kommunpolitiken och gjorde allt för att få valen att handla om tre helt olika saker - riksdag, landsting och kommun. Som om det var tre öar helt isolerade ifrån varandra. Fegt tycker jag men det får stå för dem.

Det mest intressanta var dock att man under hela debatten hade väldigt lite att säga kring jobben och utmaningarna vi står inför. Som vanligt var sänkt skatt svaret på det mesta. Man försökte sig dessutom på att ironisera över att vi rödgröna alltid pratar om utbildning, åtgärder och bidrag - Nu när konjunkturen vänt och jobben kommer. Att göra allt det där, det ska man ju göra när det är lågkonjunktur och hög arbetslöshet. Tappade nästan hakan, har man inte koll på att över 100 00
0 förlorat sina jobb och att vi har en ungdomsarbetslöshet som närmar sig 30%. En ny talepunkt eller bara en släng av förvirring?

Inser ikväll när jag läser Ulrika Falk och Hannah Bergstedt att Sveriges statsministers kommentar vid 25 procents ungdomsarbetslöshet igår var
"ungdomsarbetslösheten är en skapad synvilla"

Kommentarer är överflödiga men Sverige behöver verkligen en ny regering!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar