söndag 11 april 2010

Stolt, rörd och djävligt laddad!

De sex första kandidaterna på Norrbottens Riksdagslista.

Radio Norrbotten har lanserat ny hemsida och pryder idag den snyggt med nyheter från vår distriktskongress för Socialdemokraterna i Norrbotten.

Igår var vi över 600 personer på plats på Piteå havsbad för gemensamma aktiviteter, intressanta seminarier och en hejdundrande fest på kvällen som en uppstart på valrörelsen som nu rullar igång med kraft. 160 dagar kvar till ett rödgrönt maktskifte och nu blir det full fart framåt. Det var en mäktig känsla att igår se hela den samlade arbetarrörelsen på plats, laddade och hungriga för en av moderns tids tuffaste valrörelser som väntar.

Idag lägger vi allt fokus och kraft på Socialdemokraterna i Norrbottens distriktskongress 2010. Politiska riktlinjer och visionen för vårt län, möjligheternas län, ska beslutas och kandidater till riksdag och landsting fastställas. Listorna spikades innan lunch och jag vill tacka så mycket för det stora förtroendet kongressen gett mig att åter stå på plats 2 på riksdagslistan. Stolt, rörd och djävligt laddad att ge järnet för en hejdundrande valrörelse. Tack kamrater! Ett stort grattis även till hon med det perfekta livet, Hannah Bergstedt som med bravur under min föräldraledighet ersatte mig i riksdagen. Nu går hon från första ersättare till valbar plats 5. Tillsammans startar vi nu valrörelsen mot en seger den 19 september!

Övriga länsmedia rapporterar också kring listorna till riksdagen och landstinget som vi under förmiddagen spikat. NSD var först ut med de 6 första namnen, Kurien kör på det samma medans Piteåtidningen kör både artiklar om gårdagens kraftfulla samling för hela arbetarrörelsen i länet och valtåget som nu drar igång samt dagens listomröstningar som i slutänden bara kom att handla om en plats och två namn, Tomas Nilsson och Sven-Erik Bucht.

Fler som bloggar kring socialdemokratin och en och annan distriktskongress under helgen hittar ni här. Som alltid en intressant läsning.

1 kommentar:

  1. Grattis! Ska bli ett sant nöje att få kryssa dig.

    SvaraRadera