måndag 12 april 2010

Detta måste väl ändå vara ett skämt?

Om moderaterna med Schlingman och Reinfeldt i spetsen hängde lite mindre på PR-byråer på jakt efter fräscha kampanjuppslag och istället valde att lägga kraft på att försöka se och förstå den verklighet deras politik skapat så skulle de kanske slippa pinsamheter som dagens - En förvalskampanj på temat Rättvisa!

Visst, humor kan ibland vara ett riktigt bra vapen för att nå ut med politik. SSUs valfilm som idag gått upp på TV4 är ett bra exempel, miljöpartiets valaffischer ett annat. Men moderaterna ute i en Rättvisekampanj kan väl ändå inte stavas annat än skämt. Ser dock i media att Schlingman och Borg säger sig aldrig kunna acceptera orättvisor. Men orättvis moderatpolitik går visst bra? Dessutom med tro på 4 år till.

Jag kan bara hålla med Ulrika Falk, regeringens misshandel av språket och gemensamma värderingsuttryck börjar stå mig upp i halsen. Politik är ju inte bara en lång radda ord utan också handling och innehåll. Man kan inte säga att man värnar välfärden samtidigt som man gör allt för att urholka den, man kan inte säga att man sätter jobben främst när allt man klarar av är att sänka skatterna, man kan inte säga sig ta ansvar för klimatet när man på området levererar nada. Man kan inte säga att vi brinner för rättvisa när allt pekar på att ens politik ökat klyftorna och minskat rättvisan i detta land. Eller som Eva-Lena Jansson skriver, är det bara jag som ser att kejsaren springer näck genom Rosenbad och riksdagen?

Läs mer: S-buzz | Karins värld | Alliansfritt Sverige | Eva-Lena Jansson | Det perfekta livet |

Intressant? Läs även andra bloggares åsikter om den så kallade rättvisekampanjen, val 2010, moderaterna. Fler bloggar på Netroots.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar