tisdag 30 mars 2010

Bygg Norrbottniabanan förbövelen!

Jag blir så less och förbannad på denna regering. Snälla, låt nu deras dagar vara räknade. Man säger som vanligt en sak och gör för det mesta något helt annat. Dessutom försöker man koka soppa på spik och lägger mer och mer kraft på att ge sken av att man satsar stort istället för att faktiskt göra det.

Idag kom så beskedet om planen för infrastruktursatsningar för kommande 10 år och detta utan byggstart för Norrbottniabanan. Ett svek hur man än vrider och vänder på det!

I morgon ska visst infrastrukturministern Torstensson hit till länet för att som en påskkärring presentera "möjligheten" för kommunerna, landstinget och näringslivet att själva betala järnvägen. Jo ja tackar ja. Ingen rätt att själva bilda region fast övriga landet får och nu ingen Norrbottniabana om vi inte betalar den själv fast det är en strategisk investering för hela nationen. Varför ska vi inte behandlas på samma sätt som andra delar av landet? Å andra sidan snart inget Centerparti heller så det är väl lika bra att ni erkänner, ni har inget att tillföra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar