måndag 25 oktober 2010

Ryktet om min död är överdrivet

Som man kan misshandla en blogg, förlåt. Jag ska bättra mig = )

Ryktet om min död är överdrivet, jag lever i allra högsta grad. Efter valet är det bara så mycket som hänt, fyllt min tid och fångat mitt fokus. Darlings ska lämnas vidare, nya utmaningar ska mötas och ibland känns det som om hela världen har vänts upp och ner och mitt i allt det står jag och ska försöka bringa ordning och reda, släppa taget om något och fånga annat.

Har fått det stora förtorendet att utgöra en del av kriskommissionen som ska analysera vårt fiaskoval. Blir en viktig och spännande resa vi tillsammans ska göra. Alla vi som vill se ett starkt socialdemokratiskt parti som är relevant i människors liv och som har en tydlig roll i samhällsdebatten. Lär få möjlighet att återkomma till detta arbete många gånger här framöver.

En annan utmaning är min roll som ny vice gruppledare för oss Socialdemokrater i Socialförsäkringsutskottet. Socialförsäkringar, Pensioner, Socialaavgifter, Migration, Asyl, Barnfattigdom, Familjepolitik. Ja listan kan göras lång och budgetposten är sisådär 1/3 av landets totala. För stunden är det mycket att läsa in, få ett grepp om och göra djupdykningar i.

Nu bär det dock av till Älvsbyn för att medverka vid en av länskonferenserna som idag genomförs som en del av det Europeiska året för bekämpning av fattigdom och social utestängning. Blir en intressant eftermiddag där jag ska ta utgångspunkt i barnfattigdomen som är ett misslyckade för hela vårt samhälle och ett svek mot dagens barn och unga.