tisdag 29 september 2009

Grattis Jan-olov Madeleine!

















Trots sprängande huvudvärk och ett överbelastat skrivbord är det en glädjens dag idag. Förnuftet har vunnit när regeringsrätten idag beslutat att Madeleine får heta Madeleine!


Madeleine heter ju också Jan-olov vilket ingen verkar ha haft några större synpunkter på fast han ibland både är sminkad, går i högklackat och klär sig i dräkt. Åtminstone inte från offentligt håll iallafall, för så länge man har en penis kan man heta Jan-olov men inte Madeleine enligt skatteverket som tolkat namnlagen och med kraft stretat emot.

Som tur var mötte de i Jan-olov Madeleine en ännu större tjurskalle som var beredd att slåss för sin sak och få saken prövad, prövad och överprövad. Idag kom så regeringsrättens dom och det är med stor glädje jag tar del av beskedet att Jan-olov också får heta Madeleine. Grattis!


Namnlagen som i sig är föråldrad och i stort behov av översyn, men i detta fall inte det faktiska problemet, ligger i min portfölj i Civilutskottet och det är därför extra intressant när jag ser att regeringsrätten också så tydlig markerar var problemet ligger, skatteverkets egna tolkning.

Lagen ger Skatteverket rätt att vägra registrering av namn som uppenbart kan
väcka anstöt eller leda till obehag. Regeringsrätten finner inte att det är risk
för det i något av de tre fallen.



onsdag 16 september 2009

Vi bygger ny skön värld



Bo Kaspers orkester levererade en musikalisk valslogan för oss i den rödgröna oppositionen. Mer musik och tal från vår familjedag i Kungsträdgården hittar du på vår nya blogg www.rodgron.se

onsdag 9 september 2009

Om ett år är det val!

Ja, om nu rätt ska vara rätt är det ju val om bara några dagar till svenska kyrkan. Närmare bestämt den 20 september och då går åtminstone jag och röstar för en öppen och älskande kyrka där alla får gifta sig. Gör det du också! Vill du läsa mer om kyrkavalet, klicka här.

Sen är det bara ett år kvar till det allmänna valet 2010, söndag den 19 september. Skriver lite mer om detta i veckans krönika i NSD som du hittar här, som vanligt med en liten antihejarklack som förfasas över ord som rättvisa, solidaritet och gemenskap. Kommentera du också.